Vandaag begon de eerste van de drie Districtkampioenschappen in de Leidse IJshal. De Welpen mochten als eerste hun DK rijden. De pupillen en de mini’s/benjamins volgen later dit seizoen nog.


De Welpen is de leeftijdscategorie waarin de IJVL de meeste jeugdleden heeft en velen daarvan verschenen ook aan de start.


Er werd begonnen met de meisjes. Tessel van der Zeeuw begon als allereerste aan de wedstrijd in de eerste rit. Zij had nog niet eerder de 2 ronden gereden en haar eerste PR is 1:03,83 geworden. Een tijd op de 1 ronde had Tessel al wel gereden, tijdens de basisschoolwedstrijd van vorig seizoen. Deze tijd verbeterde ze ruimschoots naar 31,31!


Chyna Hendriks Floré
maakte haar wedstrijddebuut. Zij reed 1:07,16 op de 2 ronden en 32,08 op de 1 ronde. Julia Vonk reed ook voor het eerst sinds de basisschoolwedstrijd weer de 1 ronde, waarop ze een PR haalde van 31,93. Op de 2 ronden kwam ze dit keer niet aan haar toptijd van de Nieuwjaarswedstrijd. Het was dit keer 1:00,20.


Yara van de Kop
had een topdag vandaag. Zij reed ruim een halve seconde van haar 2 ronden PR af en haar toptijd is nu 57,01. Op de 1 ronde verpulverde Yara haar PR zelfs met maarliefst 4 seconden! Haar PR is nu 28,49. Ook Yara had voor het laatst de 1 ronde gereden op het basisschoolkampioenschap, maar dit laat wel zien dat ze in de tussentijd flink vooruit is gegaan.


Daarna kwamen onze medaillekandidaten Charlotte Tacoma en Valerie Aarts aan de start. Charlotte reed op de 2 rondes voor het eerst onder de 45 secondengrens (44,63) en dankzij na een PR op de 1 ronde (23,79) bleek zij de 3e plaats in het eindklassement te hebben behaald, na het brons bij de mini’s 2 jaar geleden was er nu weer een mooie bronzen medaille voor haar. Een mooi resultaat voor onze hockeyende schaatster!


Valerie reed ook weer een paar tienden van haar 2 ronden PR af (42,23) en ook op de 1 ronde reed Valerie een PR (23,15), waardoor zij op de tweede plaats eindigde! Opnieuw dus een mooie top-3 klassering voor haar dit seizoen!


Bij de jongens hadden we 4 deelnemers. De eerste was Nick Zomer, die dit keer wel zijn PR op de 2 rondes wist te verbeteren (1:08,10). Ook op de 1 ronde had Nick een PR (34,70) van ruim 2,5 seconde. De grootste PR verbetering van de dag was er voor Jelle Kokkedee, die de 1 ronde reed in 25,27 en daarmee ruim 6 seconden sneller was dan zijn vorig seizoen neergezette PR van 31,81! Ook op de 2 ronden was Jelle weer een halve seconde sneller dan zijn PR (51,07).


Daarna was het de beurt aan onze medaillekandidaten Ivo Slootbeek en Jacob Ouweneel. Ivo reed een PR op de 1 ronde (22,80) en reed op de 2 ronden 43,23 waardoor hij op de 6e plaats eindigde. Jacob concentreert zich sinds dit seizoen voornamelijk op het shorttracken en doet de langebaan er af en toe bij. Toch eindigde hij op een 4e plaats, met een PR op de 1 ronde (22,55) en 41,79 als tijd op de 2 ronden.


Het kwam er dus op neer dat alle IJVL-deelnemers vandaag minimaal één PR hebben gereden. Naast de top heeft de club dus ook in de breedte heel goed gepresteerd.


De complete uitslag kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 133 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer