Afgelopen zaterdag 28 januari deed een kleine IJVL delegatie van 3 kinderen mee met het Districtskampioenschap voor pupillen.


Bij de meisjes hadden we één vertegenwoordiger. Myrthe Crevecouer had in januari haar wedstrijddebuut gemaakt tijdens de Nieuwjaarswedstrijd en stond na de basisschoolwedstrijd voor de tweede keer in 4 dagen aan de start van een wedstrijd.

Onze coach Walter Boon klokte 28,19 bij haar doorkomst na 1 ronde, dat was een goed begin. Helaas ging ze na de 3e bocht onderuit, waardoor een PR er helaas niet meer in zat. Haar tijd was nu 1:02,00 op de 2 ronden. Op de 1 ronde reed Myrthe 29,66, minder snel dan haar doorkomst na 1 ronde eerder die ochtend. Haar gezette tijd van de basisschool wedstrijd blijft dus voorlopig haar PR.


Bij de jongens hadden we Tygo Zwinkels en Joost Slootbeek aan de start. Tygo had een goede dag, want hij reed een mooi PR op de 2 ronden, nl: 54,84. Daarmee heeft hij zijn PR van vorig seizoen eindelijk verbeterd! Op de 1 ronde had hij bij de schoolwedstrijd voor het eerst een tijd neergezet, maar daar kwam hij vandaag niet bij in de buurt (28,21). Maar met het mooie PR op de 2 ronden kan hij in ieder geval zeer tevreden zijn.  


Joost kon zijn verassende podiumplek van de Nieuwjaarswedstrijd helaas geen vervolg geven. Hij reed 41,74 op de 2 ronden en kwam daarmee niet aan zijn PR. De 1 ronde had Joost al heel lang niet meer gereden, dus of hij hier een PR heeft gereden weet ik niet. Zijn tijd was 22,93 en met zijn totaalscore kwam hij op de 6e plaats in het klassement terecht.


De complete uitslag kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 97 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer