Zaterdagochtend stond het Districtkampioenschap voor Mini’s en Benjamins op het programma. De laatste in de reeks DK’s in de Leidse IJshal dit seizoen. Dit kampioenschap is voor de jongste categorieën bedoeld.

Vorig jaar had de IJVL op dit kampioenschap het troosteloze aantal van nul deelnemers aan de start. Maar dit seizoen was alles anders, want nu waren er maar liefst 8 IJVL kinderen aan de start!


Bij de meisjes mini’s was Marieke Kok onze vertegenwoordigster. Het is haar tweede seizoen bij de IJVL en zij maakt flinke progressie. Ze begon dit seizoen op 1:09 op de 2 ronden. Tijdens de Nieuwjaarswedstrijd reed ze 1:06,27 en nu was daar met 1:01,29 een verbetering van ruim 4,5 seconden! Ook op de 1 ronde reed Marieke een mooi PR van 31,98 en dat leverde haar een hele mooie 8e plaats op in het eindklassement.


Bij de jongens mini’s hadden we zelfs 4 vertegenwoordigers. Collin Markesteijn maakte zijn wedstrijddebuut. Collin is dit seizoen begonnen bij de IJVL en was in de kerstvakantie een van onze jeugdleden die figureerde in het promotiefilmpje van Redijssportleiden.

Collin kwam op de 2 ronden helaas ten val. Zijn eerste tijd is nu 1:28,53, maar dat heeft wel als voordeel dat hij de volgende keer zonder val waarschijnlijk weer een PR gaat rijden. De 1 ronde ging een stuk beter, zijn eerste tijd hierop is nu 38,41.


Daarna was het de beurt aan Floris Aleman. Floris gaat dit seizoen ook flink vooruit en dat was vandaag te zien. Op de 2 ronden haalde hij met 1:04,70 een kleine 6 seconden van zijn PR af en op de 1 ronde ook nog eens 2 seconden (33,27).


Dorian Hogan
heeft ook flinke progressie geboekt  dit seizoen. Vandaag ging er weer 1 seconde van zijn 2 ronden PR af (1:04,17) en op de 1 ronde zelfs 3,5 seconden (31,49).


Onze snelste jongen van vanochtend was Emil Klijn. Ook Emil heeft flinke progressie geboekt en vandaag ging hij door de 1:00 grens heen op de 2 ronden. Zijn nieuwe PR is nu 59,04. Hij vertelde na zijn rit ook dat heel graag onder de minuut wilde rijden, dus heel mooi dat dit nu ook gelukt is! Ook op de 1 ronde was Emil veel sneller geworden (30,41) en daardoor haalde hij zelfs een mooie top-10 klassering (10e plaats)!


Daarna was het tijd voor de aller jongste categorie: de benjamins. 3 IJVL kinderen kwamen hier aan de start. Renske Ansink had al de Nieuwjaarswedstrijd gereden en vandaag verbeterde ze haar 1 ronde PR van toen met 2 seconden (43,26). De 2 ronden was een nieuwe afstand voor Renske en haar eerste PR is nu 1:24,72.


Daarnaast waren er de twee debutanten Maartje Zwitser en Boris Riksma. Maartje vond het best spannend voor het eerst een wedstrijd rijden. Dat was tijdens de 2 ronden ook wel te zien. Ze reed deze in 2:06,74. Tijdens de 1 ronde was de spanning er wel af en Maartje reed deze ook beter en kwam uit op 53,39 een prima tijd voor een eerste keer.

Boris was als laatste aan de beurt, maar was al als een van de eersten aanwezig vanochtend. Hij had er duidelijk zin in! Op de 2 ronden ging hij keurig naar 1:47,90 en op de 1 ronde naar 49,68.


Goede resultaten dus van onze jongste lichting. Het is nu aan de gemeenteraad om deze enthousiaste kinderen ook een goede ijshal in Leiden te gunnen voor de komende jaren, zodat zij lekker kunnen blijven schaatsen!


De volledige uitslag kun je hier vinden.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 192 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer