Onze clubgenoot Kjeld Nuis was dit weekend de blikvanger op het WK afstanden schaatsen in het Koreaanse Gangneung. Hij pakte eindelijk de hoofdprijs waar hij al jaren op jaagt: een gouden medaille. Zaterdag versloeg hij op de 1000 meter hij op imponerende wijze die andere topschaatser uit de Leidse ijshal: Kai Verbij uit Hoogmade. Op zondag sloeg hij nogmaals toe door in een direct duel op de 1500 meter de Russische topfavoriet Denis Joesjkov te verslaan. Een prachtig resultaat, dat Kjeld veel vertrouwen geeft naar de Olympische Spelen van volgende jaar.

Maar het bleef niet bij deze twee gouden medailles. In Erfurt deed IJVL-junior Tijmen Snel mee aan de World Cup. Op de 1500 meter behaalde hij al een zeer sterke 5e plaats, maar het hoogtepunt kwam op de ploegenachtervolging. Met zijn maatjes van Jong Oranje veroverde hij goud, met 0,01 seconde voorsprong op Japan!

En daarmee was de medailleregen nog niet op. Op het NK masters haalde IJVL-er Jos Drabbels bij de heren 50-55 jaar zilver op de 3000 meter en brons op de 5000 meter.

 

Voor de complete uitslag van het WK afstanden, klik hier.

Voor de complete uitslag van de World Cup finale voor junioren, klik hier.

Voor de complete uitslag van het NK masters, klik hier.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 186 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer