Vrijdag 17 maart, de laatste vrijdag dat de IJshal Leiden nog geopend was voor dit schaatsseizoen. Traditioneel wordt het wedstrijdseizoen dan afgesloten met de Andries Kwik Bokaal, een wedstrijd waar 14 districtverenigingen aan deelnemen in de categorieën benjamins t/m junioren C.

Ondanks dat er een aantal kinderen ziek of geblesseerd waren was de IJVL toch in alle categorieën vertegenwoordigd!


De wedstrijd begon zoals altijd met de meisjes welpen. Valerie Aarts was natuurlijk een kanshebber voor een top-3 klassering. Ze stond al op het erepodium van de Nieuwjaarswedstrijd en het Districtkampioenschap en ze had zich dit seizoen zelfs geplaatst voor het Zuid-Hollands Kampioenschap op de Uithof!

Ook vandaag maakte Valerie het weer waar, met een nieuw PR van 41,38 op de 2 ronden behaalde ze de 3e plaats en 12 punten voor de IJVL.


Onze tweede rijdster was Yara van de Kop. Zij heeft dit seizoen grote progressie gemaakt. Haar 2 ronden tijd was voor aanvang van het seizoen nog 1:02,74, maar afgelopen woensdag reed ze bij de clubwedstrijd 52,80. Ze is dus bijna 10 seconden sneller geworden, en dat met maar één training in de week! Vandaag kwam Yara met 53,24 wel weer in de buurt van haar PR van woensdag. Goed voor een 16e plaats.


Daarna was het de beurt aan de jongens welpen. Ivo Slootbeek zorgde hier voor de punten door in 44,01 naar de 7e plaats te schaatsen. Helaas kwam Ivo niet in de buurt van zijn PR deze keer.

Onze tweede rijder Jelle Kokkedee haalde wel nog een dik PR. Afgelopen woensdag reed Jelle nog voor het eerst in de 50 seconden en vandaag ging hij met 47,37 heel ruim door de 50 seconden grens. Ook Jelle maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Hij begon het seizoen met een tijd van 1:00,16 en daar zijn inmiddels ruim 12 seconden vanaf gegaan! In het klassement leverde dit een 11e plaats op.


Daarna volgden de Mini’s. Eerst de meisjes, daar hebben we er maar een van en dat is Marieke Kok. Maar Marieke is wel een goede vertegenwoordigster van onze club. Het ontbreekt haar niet aan enthousiasme en ze gaat ook met grote stappen vooruit. Marieke besloot haar seizoen met een mooi PR van 1:00,73 en een 9e plaats in het klassement.


We hebben ook twee enthousiast jongens in de categorie Mini’s. Dat zijn Emil Klijn en Dorian Hogan. De twee heren ontliepen elkaar nauwelijks, want hun tijden waren 1:00,46 (Emil) en 1:00,85 (Dorian). Ze stonden dan ook naast elkaar in de uitslag (14e en 15e). Voor Dorian betekende dit een dik PR! Emil zat daar helaas ruim boven dit keer.


Daarna volgde de jongste categorie. Bij de benjamins hadden we Renske Ansink bij de meisjes als vertegenwoordigster. Zij reed op de 2 rondes 1:24,82 en dat was goed voor een 9e plaats en 7 punten voor de IJVL.


Bij de jongens was er Bram van der Lubben. Bram had er zin in en is de laatste tijd ook steeds beter gaan schaatsen. Bij de Nieuwjaarswedstrijd reed hij nog 1:22,21 op de 1 ronde. Vandaag moest hij 2 rondes rijden. Zijn vooruitgang was duidelijk te zien, want zijn doorkomst na 1 ronde was 55 seconden en dat was veel sneller dan zijn ronde destijds. Maar nu moest Bram er dus nog een ronde achteraan rijden. Dit ging ook heel goed, waardoor hij uitkwam op 1:48,26 en daarmee 6 punten voor de IJVL binnen haalde.


Bij de meisjes pupillen was Myrthe Crevecouer onze vertegenwoordiger. Myrthe had woensdag nog haar PR verbeterd naar 54,27. Vandaag lukte dat niet nogmaals, maar met 55,01 zat ze er niet ver vanaf. Ze haalde 5 punten voor ons binnen.


Bij de jongens pupillen ontstond er een probleem doordat zowel Joost als Tygo verhinderd bleken te zijn. Maar uiteindelijk bood shorttracker Sten Kuiper uitkomst. Sten schaatst eigenlijk geen langebaanwedstrijden meer, maar was toch bereid om de IJVL nog een keertje te vertegenwoordigen bij de Andries Kwik Bokaal. Sten deed dat prima, want hij reed 44,86 en dat was een dik PR voor hem. Het leverde ons 7 punten op.


In de oudste categorie, de junioren C hadden we met Effie Kuiper een kandidaat voor een top-3 klassering. Effie maakte het waar door met 1:16,57 ruim onder haar nieuwe PR van twee dagen geleden te schaatsen. Effie werd uiteindelijk ook 3e wat ons 12 punten opleverde.

Ronja van Rijn was er ook nog, zij verving de geblesseerde Eva en zij behaalde met 1:22,07 ook nog een mooi PR!


Bij de jongens junioren C, de slotcategorie van deze avond hadden we Darragh Seegers. Voor Darragh was dit zijn afscheidswedstrijd, want hij heeft besloten om te stoppen met schaatsen. Dat is natuurlijk heel jammer, dus hopelijk kan iemand hem nog van gedachte laten veranderen……

Hoe dan ook, Darragh sloot het seizoen af met een heel mooi PR van 1:26,29, en dat leverde ons 6 punten op.


En dan het verenigingsklassement. IJVL behaalde in totaal 78 punten en dat was goed voor een gedeelde 5e plaats met Leiderdorp op ruime afstand van de nummer 3 STC Rijnstreek.


Alle individuele tijden kun je hier vinden.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 226 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer