roxannekraantjelek2017Dit weekend reden IJVL-ers Roxanne van Hemert en Tijmen Snel de Holland Cup wedstrijden in Haarlem en Eindhoven. Beiden pakten goud op de 500 meter en stonden ook op andere afstanden op het podium. Door hun klassering na drie afstanden plaatsten ze zich ook voor het NK all round eind januari. Een mooi succes voor de club- en Healthy Teamgenoten - die elkaar dit weekend niet tegen kwamen.

 

Roxanne pakte tijdens de Kraantje Lek in Haarlem de eerste dag overtuigend goud op de 500 meter, met ruime voorsprong op nummer twee. Vervolgens wist zij op de 1500m brons te halen, slecht 4/10e achter winnares Reina anema. Na dag 1 was zij de trotse leider van het tussenklassement. De tweede dag haalde Roxanne opnieuw brons, op de 1000m, vlak achter Linda de Vries en Anouk van der Weijden (maar 4/100e van het zilver). De afsluitende 3km moest zij een flink gat laten met de twee toppers, die haar in het klassement voorbij gingen. Roxanne kon tevreden zijn met een bronzen plek op het eindpodium!

roxannekraantjelek2017podium     TijmenSnel eindhoventrofee2017podium500

 


Tijmen opende de Eindhoven Trofee met een gouden plak op de 500 meter, als enige bleef hij onder de 37 seconden. De 5000m ging moeizamer, hij bleef net binnen de 7 minuten maar zakte naar de vijfde plek. De tweede dag moest hij op de 1500m de nummer vier Lex Dijkstra inhalen om nu al rechtstreekse kwalificatie voor het NK all round te halen. En dat lukte, in een uitstekende race werd Tijmen tweede achter de eindwinnaar Chris Huizenga, maar voor Jos de Vos en Lex Dijkstra. De afsluitende 3000m was alleen nog belangrijk voor het klassement. Die liep niet meer lekker, in het eindklassement zakte Tijmen weer naar de vijfde plek.
Een prima resultaat tussen de nationale subtop!

 

 

TijmenSnel eindhoventrofee2017

Zie hier voor de resultaten van de Kraantje Lek Trofee.

Zie hier voor de resultaten van de Eindhoven Trofee.

 

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 173 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer