Zaterdag 27 oktober 2012 werd de eerste Wintertriatlon Assen weer gehouden. Van de IJVL deden Marc Onnen en Flores Weverling mee. En met succes, want Flores Weverling werd  1e bij de Junioren en met zijn eindtijd behaalde hij zelfs een 3e  plaats bij de Senioren.

fw01q

In alle vroegte in de vrieskou moesten de twee IJVL-ers aantreden op de sprintafstand, bestaande uit 5 km hardlopen, 25 km fietsen en 10 km schaatsen. Het eerste onderdeel was op het lijf geschreven van Flores Weverling, die sinds september 2011 ook lid is geworden van Leiden Atletiek. Hij liep het eerste rondje van 2,5 km in de kopgroep om daarna in de tweede ronde te versnellen en alleen aan te komen bij de wisselzone in een tijd van 16:33 met een verschil van 15 secondes op de nummer twee. Marc Onnen moet het niet hebben van het lopen, maar klokte toch 20:32 wat de 32e tijd was.

 

Bij de wissel van het lopen naar het fietsen verloren Marc en Flores ongeveer een minuut op de uiteindelijke nummer één Robert Beute. Flores werd door z’n wissel naar de 4e plek verwezen bij het begin van het fietsen. Het fietsen is het onderdeel van Marc Onnen en met de 13e tijd op dit onderdeel bevestigde hij dat. Flores Weverling had het wat moeilijker en klokte de 17e tijd.

 

Toen kwam het laatste onderdeel, het schaatsen. Dit onderdeel was vooral overleven, want de twee IJVL-ers voelden de gedane arbeid in hun benen, het ijs was door de koude nacht perfect en verlichtte de pijn enigszins. Het was overvol op de baan en het elektronische rondenbord was er mee opgehouden. Gelukkig hadden Marc Onnen en Flores Weverling twee rondentellers meegenomen.

 

Na de finish was het lang onduidelijk wat de definitieve uitslag was, omdat er iets mis was met de computer. De spanning liep op en bij de prijsuitreiking bleken er goede resultaten te zijn behaald. Marc Onnen werd 28e bij de Senioren en Flores Weverling werd 1e bij de categorie H18+ en 3e bij de Senioren.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 215 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer