De tweede dag van het NK sprint was de dag van Laurine. Met een sterke 39.14 (3e) en een zeer sterke 1.18.08 (2e) sloeg Laurine zondag een drieslag: ze rukte op van de vierde naar de tweede plek - dus ZILVER op het NK sprint - en haalde daarmee ook tickets voor het WK sprint en het WK afstanden 1000m. Een topdag!

Kjeld had geen goede dag, zijn 500m ging nauwelijks beter dan op dag 1 (35.99) en op de 1000m liet hij

zich verrassen door Pim Schipper. In een slordige race wist Kjeld Pim nog net te kloppen in 1.10.58 (2e), maar dat was te weinig om het eindpodium te halen en daarmee het WK sprint. Wel was zijn 1000m van de eerste dag goed genoeg om een ticket voor het WK afstanden 1000m te halen - zijn belangrijkste doel gelukkig wel behaald!

Roxanne opende de tweede dag op de 500m langzamer dan op dag 1:40.50 (17e). Maar op de tweede 1000m reed ze gelukkig weer heel sterk, haar 1.18.86 leverde haar een 5e plaats op! In het eindklassement werd Roxanne uiteindelijk 13e.

 

zie HIER de uitslagen

 

Laurine in de pers:

"Ik ben blij met wat ik allemaal heb bereikt", aldus Van Riessen tegenover de camera van de NOS. "De 500 meter loopt nog moelijk, daarom kon ik in het algemeen klassement niet voor de eerste plaats gaan. Maar kwalificatie voor de WK Afstanden en WK Sprint waren echt mijn doelen. Heel fijn dat het gelukt is."

“Ik heb veel aan mijn slag gewerkt in het begin van het seizoen. Die heb ik nu onder de knie. Ik voelde dat ik sneller ging en merk dat ik vier goede races kan rijden. Ik ben nu veel stabieler, maar ga hier nog verder aan werken. Als ik dat net iets meer kan uitbouwen, dan zal ik nog sneller rijden.”

 De afgelopen jaren liep het allemaal wat moeizaam bij Van Riessen, maar nu heeft ze haar aandacht wat verlegd naar de 1000 meter en haar slag aangepast. “Ik bleef te lang doorstarten en haalde steeds mijn been te snel weer bij. “Daar hebben we heel erg aan gewerkt, maar daar moest ik wel nog aan wennen. Daardoor ging het in het begin van het seizoen nog wat minder, maar ik voelde wel: hier moet ik het verschil mee gaan maken”, vertelde ze.

 

Kjeld in de pers:

“Ik heb er ook geen verklaring voor. Het was technisch gewoon niet goed genoeg”, zegt de zichtbaar aangeslagen Nuis in de catacomben van Kardinge.

De laatste rondes van beide 1000 meter konden Nuis nog wel bekoren, maar de eerste 600 meter deden hem telkens de das om. “Openen met 26,0 is gewoon echt zwaar onder de maat. Dan moet je zo’n inhaalslag maken en dan kan je niet profiteren van de kruisingen. Die heb ik twee tot drie keer weggegeven en dat is gewoon zonde. Daardoor mis je op twee tienden een WK. Dat is wel hard.”

 

 Lees HIER het interview met Roxanne voor het NK.

 

wie is online?

We hebben 154 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer