Na zijn NK-titel op de 1500m maakte Kjeld op de laatste dag van het NK zijn favorietenstatus voor de 1000m waar met een bijna-baanrecord op Thialf. Hij leek het meest tevreden met zijn rondje 24.9 op de 1000m: "Het was supergaaf om dat op het rondebord te zien." De titel op de kilometer was “een mooie afsluiting van het jaar”. Roxanne van Hemert had het zwaar in de slotronde van de 1500m en eindigde als 17e. De 1000m liep een stuk beter, met een mooie 8e plaats als beloning. Marieke Dohle-van Hoek wist verrassend 5e te worden bij het NK massasprint, door een tussensprint op haar naam te schrijven: sterk gereden!

Laurine van Riessen sloot haar NK baanwielrennen af met een derde titel, ditmaal op de sprint, voor het wielertalent van het jaar Ellis Ligtlee.

Kjelds status is inmiddels veranderd van uitdager tot een van de grote favorieten voor de wereldtitel. In de pers is de nieuwe status van Kjeld niet onopgemerkt gebleven.In NRC Handelsblad wordt Kjeld neergezet als "de man in opkomst". In een 2-pagina interview in de Volkskrant (alleen te lezen voor abonnees) stelt Kjeld: "Sven zegt: soms zou ik willen dat ik zo chill was als jij". Het AD bestempelt hem als ‘mooiboy’, maar daar laat Kejld zich niet door afleiden.

Voor de uitslagen van het NK afstanden, zie schaatsen.nl

 

Roxanne op de 1000 meter

 

 

 

Laurine op de baan

wie is online?

We hebben 220 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer