Vrijdagavond 8 januari was de eerste districtswedstrijd van dit seizoen! Traditie getrouw stond op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar de nieuwjaarswedstrijd op het programma. 16 IJVL’ers hadden de schaatsen aangetrokken en dit leverde maar liefst 11 PR’s en 2 medailles op!


De wedstrijd begon met de benjamins en de mini’s! Helaas hebben we geen wedstrijdrijders in deze categorieën.


Bij de meisjes welpen hadden we gelukkig wel 3 gemotiveerde rijders! De wedstrijd bestond voor hen uit 2 rondes. Valerie Aarts reed in een zeer snelle tijd van 46.11 niet alleen een dik PR, hiermee reed zij ook nog eens naar een hele mooie 7e plaats. Charlotte Tacoma reed met een zeer krachtige slag naar een mooie 13e plaats. Ook voor Charlotte was de tijd sneller dan ooit, haar PR staat nu op 50.20. Lisa van Dreumel reed helaas iets boven haar PR, in een tijd van 1:01.43 reed zij naar de 29e plaats.


Bij de jongens welpen mochten ook 3 IJVL’ers aan de start verschijnen. Het is Sten Kuiper zijn eerste echte schaatsseizoen en hij blijft maar PR’s rijden! Ook nu weer, in een tijd van 48.60 werd hij mooi 12e. Jort Terlouw is helaas gevallen, gelukkig kon hij hem nog wel uitrijden en werd hij met een tijd van 58.24 21e. Nick Zomer reed maar liefst 6 seconden van zijn PR af, in een tijd van 1:09.28 is hij op de 27e plaats geëindigd.  


Na de dweil was het de beurt voor de pupillen. Femke Hoppe werd 16e in een mooi PR, haar snelste tijd tot nu toe is 46.64! Voor Ronja van Rijn zat er helaas geen PR in. In een tijd van 49.42 reed zij naar de 21e plaats. Babette van Dreumel reed maar liefst 5 seconde van haar PR af! In een mooie tijd van 56.55 reed zij niet alleen voor het eerst onder de minuut, maar is zij ook nog op een mooie 24e plaats geëindigd.


Bij de jongens pupillen was Kai Aarts de snelste van de avond. In een tijd van 36.37 legde hij zijn 2 rondes af en kreeg hij ook nog de gouden medaille omgehangen. Wouter Starreveld is met een tijd van 43.88 op de 10e plaats geëindigd. Met deze tijd reed hij net boven zijn PR.

Na de pupillen was het de beurt aan de junioren. Voor hen bestond de wedstrijd over het rijden van 4 rondes. Eva Klavert Onnen reed in een mooi PR naar de 11e plaats. Haar PF staat nu op 1:20.57. Ook voor Joni Vane was deze wedstrijd goed voor een PR. In een tijd van 1:20.66 reed zij naar de 12e plaats. Helaas was het laatste rondje net even te lang voor Erke Venstra. Hierdoor reed zij met een tijd van 1:23.37 iets boven haar PR, maar ze eindigde alsnog op een mooie 15e plaats.


Bij de jongens junioren C hadden we maar 1 rijder! Tijmen de Vrueh reed een super mooie rit, en dat het hard ging wisten we al gelijk. In een tijd van 1:14.02 reed hij ruim 3 seconde van zijn PR af en is hij op de 4e plaats geëindigd!


Als laatste IJVL’er mocht Nienke Snel de baan betreden. In een mooie tijd van 1:18.91 reed zij een klein beetje boven haar PR, maar tijdens de prijsuitreiking werd zij naar voren, richting het podium, geroepen. Hier kreeg Nienke de zilveren medaille omgehangen.


Voor de complete uitslag, klik hier.

wie is online?

We hebben 213 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer