De masters van de IJVL hebben weer een leuk partijtje meegeblazen op het Zuidhollands kampioenschap. Jos Drabbels werd vierde bij de masters onder de 55 en Frank Steenkamp won het zilver bij de 55plus.


Op zaterdag stond er ook een derde IJVL-master aan de start: Gerard Snel, de regerend nationaal kampioen bij de H50. Hij stond na één dag zevende, na een wat zwakke 1500 meter. De volgende dag besloot hij wegens een opkomend virusje thuis te blijven.


Bij Jos en Frank ging het juist steeds beter: misslagen op de 500 meter, door het keiharde ijs. Daarna Jos sterk op de 1500 meter en op zondag een mooi slotakkoord, met twee overwinningen op de 3000 meter. Dat laatste ging niet vanzelf, want het was min 2 en het ijs was glashard: wel lekker glijden, maar erg moeilijk om op af te zetten. Om nog maar niet te spreken van de koude longen en benen.


De lastige omstandigheden weerhielden Jos er niet van om met 4.35 een Uithof-PR te rijden: alweer een bewijs dat hij op weg naar NK en WK in een bloedvorm steekt. Dat is ook nodig, want bij de heren 50 is de concurrentie hevig. Frank had bij de oudere masters genoeg aan 4.59. Sommige concurrenten bleven steken boven de 5.30: verstijfd door de kou. Maar zo dus niet de twee IJVL'ers.


Voor de volledige uitslag, klik hier.

wie is online?

We hebben 220 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer