Op woensdag 16 maart is in Haarlem het districtskampioenschap verreden. Voor de IJVL stond een aantal onze rijders voor de tweede keer in drie dagen tijd op deze mooie ijsbaan klaar, ditmaal om de strijd aan te gaan met schaatsers van verenigingen uit ons hele district. Naast vele pr's kwamen onze rijders met goud-zilver-brons terug naar Leiden.


Onder belangstelling van het toegestroomde publiek kon begonnen worden met de 500 meter. Daarna zou nog een 1000 meter volgen, behalve voor de junioren B en A waarvoor een 1500 meter op het programma stond.
Bij de pupillen mocht Effie Kuiper van start. Bij het inrijden viel al op dat Effie goed aan haar zijwaartse afzet heeft gewerkt. Na twee mooie ritten ligt er nog een certificaat voor haar klaar.


Onze overige dames Eva Klavert Onnen, Marjolein Starreveld, Joni Vane en Mellanie Tiller kwamen uit in de goed bezette categorie van de junioren C. Dankzij goede starts en het hoge ritme dat kon worden vastgehouden werden er zelfs wat persoonlijke records gereden. Het leverde plaats 19, 13 en 8 op waarmee Joni zich binnen de top 10 drong door ruim 3 seconden van haar PR af te snoepen. Voor het podium werd het een spannende strijd. Mellanie kwam met 0.2 seconde achterstand uit de 500 meter. Helaas mislukte de greep naar het beoogde goud maar het zilver bleef veilig.


Bij de heren juniorenC was het de buurt aan Giel van Kordelaar, Thijmen de Vrueh, Sander Hoogendoorn en Jarno Verheij. Zoals bekend van Giel vloog deze fenomenale starter weer over het ijs. Thijmen had ambitieuze plannen de concurrentie af te troeven door 3 seconden van zijn PR af te gaan rijden. Dit bracht hij ook nog een ruimschoots ten uitvoer; het werden er maar liefst 5!
Ook bij de heren werd om het podium gestreden. Sander haalde goed uit door met een 2e en 4e tijd op de derde plaats in het eindklassement te belanden. Voor Jarno was de hoogste trede de inzet. Bij de 500 meter bleek al dat de stijgende lijn nog alsmaar doorzet. Met voorsprong kon het karwei dus gerust worden afgemaakt op de nog betere 1000 meter.

Bij de junioren B kwamen tenslotte nog 2 oud IJVLers Wouter van der Geer en Kas van Kordelaar aan de start.


Uiteindelijk is het een mooie wedstrijd geworden met veel individuele hoogtepunten en goud-zilver-brons voor IJVL. Zodoende kon een mooi gelegenheidspodium worden gemaak waarvan bijgaande foto met Mellanie, Jarno en Sander getuigt.

 

 

 

De volledige uitslag vind je HIER.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

za 9 mrt: Cluster Competitie, 4e wedstrijd
vr 15 mrt: Andries Kwik

wie is online?

We hebben 362 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer