Voor enkele IJVL pupillen ging zaterdagochtend de wekker om 5 uur af.  Helemaal niet erg want Giel, Melanie, Jarno, Ties, Olin en Eva waren geselecteerd voor deelname aan het Internationale Pupillentoernooi in Deventer. Pupillen uit o.a Berlijn, Dresden, Lubin, Amsterdam, Haarlem en Alkmaar waren af gekomen op dit perfect georganiseerde toernooi. Een mooie accomodatie met  goede ijsverzorging. Er waren in totaal 144 deelnemers uit 24 verschillende teams.


Het IJVL vijftal werd vakkundig geprepareerd en gecoacht door Kees Kuiper, Marco Tiller en Marc Onnen.

 

De aan haar rechterduim gebleseerde Melanie mocht de spits afbijten op de 300 meter en liet direct zien dat je geen duimen nodig hebt om een goede tijd neer te zetten.  Met 33:56 geen PR maar wel wederom een bevestiging dat Mellanie een echte klasbak is. Op de 500 trok zij die lijn door met als resultaat een 11de plaats. "Coming Man" Jarno nam de tweede rit voor zijn rekening en liet zien dat hij niet voor niets vroeg was opgestaan, met 33;69 de eerste PR van de dag, later zou er nog een volgen op de 500. Hiermee was Jarno met een 7de plek de best geklasseerde IJVLer van de dag. C pupil Eva Klavert-Onnen reed 2x een 300, met een 37:47 in haar tweede rit was het alweer haar zevende PR van het seizoen.  Promotie is niet ver weg meer voor het Oegstgeester talent. "Cool Kid" Giel deed waarvoor hij gekomen was, 2 keer zo snel mogelijk de 300 rijden. Met een 38:62 en 37:47 slaagde zijn missie. Dat Olin Verhoog uitkwam in de A categorie en tegen groot uitgevallen duitse meiden moest opboksen was voor haar geen probleem. De 500 en de 700 reed zij knap in 54:38 en 1:17. Last but not least mocht Ties Kuiper de baan betreden voor zijn afstanden, de stylist uit Oegstgeest moest de volgende dag 's ochtends en 's avonds op de Uithof rijden en spaarde zich waardoor hij als 15de eindigde. 

Al met al resulteerde dit voor de IJVL in een mooie 14de plek in het algemeen klassement. De complete uitslag is hier te vinden.

Na afloop werden er nog 6 marathons gereden over 4, 7 en 9 rondes. Hier lieten onze pupillen zien dat de aansluiting naar de top niet ver weg is; Jarno reed brutaal 3 rondjes op kop en nam het peloton op sleeptouw dat moest hij aan het einde bekopen en eindigde top 10. De ervaren Melanie nestelde zich in de kopgroep en reed op reserve naar de eindstreep waar zij het moest afleggen tegen de sprintspecialisten, een mooie 7de stek voor haar. Eva moet niks hebben van het geduw en getrek, zij liet zich gelijk bij de start afzakken om vervolgens knap een 4 rondes durende inhaalactie in te zetten. Uiteindelijk eindigde zij in de middenmoot. Giel eindige in het tweede peloton en liet zien dat hij zich redelijk staande kon houden tussen de grote jongens. Voor Olin en Ties duurde de uitputtingsslag 9 rondes, zij hadden de opdracht om bij te blijven, dat deden zij vakkundig beide eindigden top 10.
Volgend jaar revanche!!!

wie is online?

We hebben 181 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer