Op 23 maart werd de finale van de clubcompetitie verreden. Er zijn in totaal 5 wedstrijden geweest, waarvan de eerste 3 samen met andere ijsclubs zijn georganiseerd. De laatste wedstrijden hadden wij het ijs helemaal voor ons zelf. Dit gaf de gelegenheid om wat extra aandacht, en zelfs startles van starter Marc Onnen, aan debuterende wedstrijdrijders te geven.


Debutanten werden dit seizoen bij hun eerste slagen op het wedstrijdijs in begeleid door jeugdtrainers Walter Boon en Julian Steenkamp. ‘Meneer Henk’ zorgde vervolgens voor aanwijzingen, uitleg, het strikken van veters en het uitvoeren van noodreparaties aan schaatsen (met ducttape).


Op deze wijze mochten wij een aantal aanstormende talenten in ons midden verwelkomen, waarbij meteen mooie tijden werden neergezet:

Mini’s/Benjamins (samengevoegd tot één categorie): Marieke, Anna en Laila, Jelle, Dorian, Emil, Floris en Julian.

Welpen: Yara, Birgit, Tygo en Tijmen.

Pupillen: Veerle en Lucia.

Bij de prijsuitreiking werden niet alleen de medailles uitgereikt, maar ontvingen alle deelnemers ook een fraai certificaat met daarop hun beste tijd. Een aantal schaatsers was niet bij de finale aanwezig. Zij kunnen zich, met naam en adres, melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van ‘certificaat’. Het certificaat wordt dan opgestuurd.

Foto's van de prijsuitreiking van de finale kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 211 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer