De commissie opleidingen wil een cursus organiseren voor beginnende schaatstrainers. Deze cursus behelst avonden, te beginnen eind september of begin oktober, waarin op een leuke manier de theoretische achtergrond van het schaatsen wordt gegeven. Hierin gaan we dieper in op het hoe en waarom van het schaatsen: o.a. de technische achtergronden van de schaatsbeweging (waarom ga je harder bij een bepaalde kniehoek?), hoe leer je deze iemand aan, hoe maak je een training, een jaarplan en hoe los je technische problemen op.


De cursus wordt gegeven hetzij in de Districtszaal in de Leidse IJshal, hetzij in de Scheidsrechterszaal van IJssport Leiderdorp aan Boomgaardlaan 18.


Op twee nog nader te bepalen avonden is er in de Leidse Schaatshal een praktisch gedeelte, waarin de geleerde stof in de praktijk wordt gebracht. De Schaats Instructie Cursus is geheel gratis. Wel verwachten we van de deelnemers, dat ze minimaal één jaar als trainer bij de IJVL fungeren. Maar dat kan geen probleem zijn. Want wat is er nou leuker dan het overdragen van kennis en kunde aan anderen van de leukste sport die er is….


Wie mee wil doen aan de SIC-cursus kan zich opgeven bij:
  Bert Breed
  Rosa Spierstraat 38
  2331 LS Leiden
  071-5311190
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


We laten de SIC doorgaan als er minimaal 6 IJVL-leden meedoen. Als je belangstelling hebt, wil je je dan zo snel mogelijk bij mij opgeven en er meteen bij aangeven, op welke avonden je kunt. Leden van andere verenigingen dan de IJVL kunnen tegen kostprijs meedoen.
Op grond van het aantal aanmeldingen op 20 augustus beslist de commissie opleidingen of de Schaats Instructie Cursus in het najaar doorgaat.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 232 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer