De inlinetrainingen zijn al weer enkele weken bezig en de verschillende wedstrijden gaan nu ook weer van start. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden om binnen (en buiten) ons gewest om deel te nemen aan skeelerwedstrijden. 

Wedstrijden binnen ons gewest:


Jeugdskeelercup

Op verschillende skeelerbanen in de regio wordt een zestal wedstrijden georganiseerd voor jeugdleden. Deelname kost €5,- per wedstrijd of €20,- voor de hele competitie. Deze wedstrijden staan ook in de IJVL agenda vermeld.
Deze wedstrijden zijn goed om te beginnen met het rijden van wedstrijden, maar kunnen ook zeker nog gereden worden door de meer ervaren skeeleraars.
Afgelopen jaar hebben de winnaars van het klassement ook een uitnodiging voor de Gewestelijke selectie Inline skaten gekregen.
Meer informatie is hier te vinden.
Je kunt je hier online inschrijven voor 1 of meerdere wedstrijden van deze competitie.


Districtskampioenschap District Sassenheim

Voor het eerst wordt er door het District Sassenheim ook een Inline Skate kampioenschap verreden. De wedstrijd wordt gehouden op vrijdagavond 5 juni 2015 op de skeelerbaan in Leiderdorp.
Voor meer informatie, klik hier.


Zuid-Hollands kampioenschap

Jaarlijks wordt er ook een Zuid-Hollands kampioenschap inline skaten verreden. Dit jaar vindt dat toernooi plaats op zondag 7 juni. Een mooie kans om de titel Zuid-Hollands kampioen binnen te slepen!
Ook de winnaars van het ZHK kunnen uitnodiging voor de gewestelijke selectie verwachten!
Meer informatie kun je vinden op de site van het gewest.
Je kunt je hier inschrijven voor deze wedstrijd.

 

Landelijke competities:


Landelijke (jeugd)wedstrijden

Deze wedstrijden zijn voor de gevorderde wedstrijdrijders die al enige ervaring hebben in een van de andere competities. Het niveau ligt hoog. Via deze wedstrijden kun je je plaatsen voor de nationale kampioenschappen en de Gewestelijke selectie. Je kunt je aanmelden via de website schaatsen.nl. Een lijst met alle wedstrijden en de link voor inschrijven vind je hier. In deze lijst staan ook wedstrijden voor senioren en masters.


Jan van der Hoorn jeugdcompetitie

Deze competitie is voor de beginnende en gevorderde inline skaters van 8 t/m 18 jaar en bestaat uit 8 wedstrijden in Noord- en Zuid-Holland. Informatie over deze competitie vind je hier.

 

Advies: Doe niet aan allles mee maar maak een goede keus. Kies wedstrijden in één competitie zodat je ook deelneemt aan het competitieklassement. Begin met de jeugdskeelercup. Deze wedstrijden zijn dichtbij en er doen veel schaatsers en inline skaters uit de regio aan mee, waardoor de kans groot is dat je je tegenstanders ook van de winter weer gezellig tegenkomt.
Daarnaast zijn het districtskampioenschap en Zuid-Hollands kampioenschap leuke eendaagse wedstrijden waarop titels te behalen zijn.

 

De indeling van de leeftijdsklassen vind je hier.

wie is online?

We hebben 219 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer