Roxanne Nu het jaar ten einde loopt en we weer gaan terugblikken, staat onze wereldkampioene junioren 2009, Roxanne van Hemert natuurlijk uitgebreid in de spotlights.
Het is natuurlijk zeer terecht dat haar woonplaats Wassenaar haar heeft bekroond als sportvrouw van het jaar 2009 !

Hoewel Roxanne door haar drukke programma niet aanwezig kon zijn heeft haar familie de volgende mooie woorden van de Gemeente Wassenaar in ontvangst genomen:

"Roxanne wist opnieuw schaatsend Nederland te verrassen met uitzonderlijke prestaties. Apetrots zijn we in Wassenaar op deze topper, die maar liefst 4 wereldtitels behaalde en 4 Nederlandse titels, t.w. wereldkampioen allround bij de junioren, wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter, werd met de jong Oranjeploeg wereldkampioen ploegenachtervolging, Nederlands kampioen allround bij de junioren, Nederlands kampioen junioren op de 500, 1.000 en 1.500 meter."

Nadat haar twee concurrent-genomineerden Karin Simons (synchroonzwemmen) en Lisanne Grimberg (voetbal Jong Oranje) werden geintroduceerd werd de nominatie van Roxanne nader toegelicht: "Hoewel Roxanne nog juniore is, mocht zij dankzij haar uitstekende prestaties in december 2008 debuteren bij het NK all-round. Zij eindigde op een eervolle 15e plaats. Haar reactie na afloop: Ik voel me hier zo jong tussen al die toppers, maar het gegil en de aanmoedigingen waren echt gaaf. Weliswaar beschikt Roxanne zonder meer over veel talent, maar de resultaten zijn een gevolg van hard trainen. Dagelijks traint zij twee keer en dat zeven dagen in de week. Doordeweeks verblijft zij hiervoor in Friesland om de centrale trainingen in het Thialf-schaatscentrum te kunnen volgen. Zoals bij de huldiging van de kampioenen bleek, was het resultaat van al de trainingsarbeid onder meer 4 wereldtitels en 4 Nederlandse titels. Gezien deze erelijst zal het niemand verbazen dat Roxanne deel uitmaakt van de Jong Oranje-ploeg van de KNSB."

Tenslotte ging men over tot de bekendmaking van de titel: "Het moge duidelijk zijn dat de prestaties de drie genomineerden van een zeer hoog niveau zijn. Uiteindelijk zijn met name de internationale resultaten van een individuele sportster doorslaggevend geweest en daarom is Roxanne van Hemert gekozen tot Sportvrouw van het jaar 2009." Namens de gehele IJVL feliciteren wij Roxanne met deze eervolle titel!

wie is online?

We hebben 121 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer