In april beginnen wij weer met de zomertrainingen. Je kunt je hier op de website inschrijven voor deze trainingen.

Als je je afvraagt: wat houden die zomertrainingen in en waarom is het belangrijk om eraan mee te doen.
De zomertrainingen zijn voor beginners en gevorderden. Er zijn drie verschillende soorten zomertraining: droogtraining, wielrennen en skeeleren. Je kunt zelf kiezen voor welke combinatie van trainingen je je inschrijft. Over de drie soorten trainingen wordt hieronder wat informatie gegeven.
En deelname is voor schaatsers belangrijk omdat het heel erg leuk is om samen te sporten en je je zo goed kan voobereiden op het komend seizoen.

Hieronder worden alle trainingen kort beschreven. Een schema van de trainingen vind je hier.
 
Droogtraining:
Droogtraining bestaat uit allerlei oefeningen om de conditie, coördinatie, kracht en techniek te verbeteren.
De trainingen duren één tot anderhalf uur en worden dit seizoen op verschillende dagen en verschillende locaties aangeboden.

Op maandagavond om 19:30 op de Bult (Leiden) voor senioren.

Op maandagavond om 19:00 in de duinen van Katwijk. Deze training is geschikt voor leden vanaf 14 jaar. De training duurt tot 20:15, maar zal aan het begin van het seizoen iets eerder eindigen i.v.m. de invallende duisternis. Dit is een zware training, daarom is deze niet geschikt voor jongere leden.

Op donderdagavond in 2 groepen bij de IJsclub Zoeterwoude. De 1e groep is van 18:30 tot 19:30 voor de jongste leden (t/m 12 jaar). De 2e groep is van 19:30 tot 20:30 voor de oudere jeugd (vanaf 13 jaar) en volwassenen.

Skeeleren:
Het leuke van skeeleren is dat er heel veel wedstrijden worden gereden. De jeugdskeelercup is een competitie voor mini's, welpen, pupillen en junioren. Er doen jaarlijks meer dan 100 kinderen aan deze competitie mee. Het wordt gehouden op verschillende banen in de regio en bestaat uit een aantal onderdelen zoals sprint, marathon en afvalkoers maar ook behendigheidsoefeningen zoals slalom.
Deze training wordt gegeven op 2 locaties en op 3 verschillende dagen.

Op dinsdagavond in 2 groepen op de skeelerbaan van Zoeterwoude. De 1e groep is van 18:30 uur tot 19:30 uur voor de jeugd t/m 12 jaar. De 2e groep is van 19:30 uur t/m 20:30 voor de oudere jeugd (13 jaar en ouder).

Op vrijdagavond om 19:00 tot 20:00 op de skeelerbaan van Zoeterwoude voor senioren.

Poldertochten:
Op woensdagavond om 19:00 wordt er geskeelerd door de polder van het groene hart. Er wordt verzameld bij de Bult. Voor deze training is wel enige ervaring met skeeleren vereist. Er wordt in een aardig tempo gereden.

Wielrennen:
De fietstrainingen worden gegeven op de maandagavond op de Bult in Leiden. Van 18:30 tot 19:00 uur  is de baan voor de jongste rijders in een leeftijd t/m 12 jaar. Om 19.00 beginnen de junioren en ouder (vanaf 13 jaar). Als de eerste groep gaat uitrijden, gaat de tweede groep inrijden.

Als je nog vragen hebt, de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen vind je hier. Voor andere vragen kun je natuurlijk altijd terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een gedeelte van de bovengenoemde IJVL zomertrainingen worden samen met de anderen verenigingen in het cluster georganiseerd. Deze trainingen staan in onderstaande poster.

wie is online?

We hebben 185 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer