Door de coach van de ochtend: Bert Staal

 

Het is alweer 2 jaar geleden dat een IJVL-er tijdens het Zuid Hollands Kampioenschap voor Pupillen op het podium stond. Toen was het Tom Zegers die bij de jongens kampioen werd.
Afgelopen zondag werd de IJVL-eer hoog gehouden door Eva Klavert-Onnen en Mellanie Tiller bij de meisjes en Giel van Kordelaar en Jarno Verheij bij de jongens. Buiten deze rijders was ook Joni Vane aanwezig als reserve, maar helaas….er waren geen uitvallers.


Het Zuid Hollands Kampioenschap voor Pupillen gaat over het klassement na twee maal een 500m Direct in het eerste kwartet mocht Eva opdraven: zij reed een keurige 56.67 sec. Jammer alleen dat dit een handtijd was (wat helaas te vaak voorkwam) , waardoor het minder nauwkeurig is. In de tweede omloop werd zij (elektronisch) geklokt op 56.21 sec. en reed daarmee haar derde tijd ooit. Goed gedaan, Eva! Eva staat veel rechter op haar schaatsen dan vorig jaar en dan ga je gewoon harder.
Bij de jongens kwam Giel (net als Eva een B-pupil) voor de IJVL op het ijs. Giel had net een trainingskamp in Inzell achter de rug, waar hij met 52.97 sec. een supertijd had neergezet. Hoewel de omstandigheden op de Uithof zeker niet slecht genoemd konden worden, kun je niet verwachten dat die tijden in Den Haag haalbaar zouden zijn. Giel reed in zijn eerste rit een mooie 55.27 sec. en dat was wel een Uithof PR! Jammer genoeg haakte Giel zichzelf in de tweede omloop en viel…. Dat kan gebeuren en dat is jammer. Volgend jaar als A-pupil gaat Giel voor de prijzen!


Daarna kwamen onze kanonnen. Eerst Mellanie. Zij stond vooraf 5-de in de rangschikking van de PR’s over 500m Van tevoren was Mellanie behoorlijk zenuwachtig, had slecht geslapen, maar had er wel zin in. Zij bereidde zich heel goed voor en aan het inrijden kon je al zien dat het goed zat. Onder zulke spannende omstandigheden een PR rijden is knap: met 48.41 sec. verbeterde zij zichzelf met 0,2 seconden en dat was goed voor een bronzen medaille. Mellanie’s sterke punt was haar bocht, waar zij veel snelheid uit haalde. Om na dit succes de boog gespannen te houden is moeilijk, maar dat lukte Mellanie wonderwel: met alweer (!) een PR in 48.27 sec. en weer een bronzen medaille, was een derde plaats in het eindklassement het geweldige eindresultaat!


En dan Jarno. Heel onopvallend is Jarno aan een opmars in de klassementen bezig. Jarno’s talent zit in zijn vermogen om aanwijzingen snel op te pikken en toe te passen. Samen met trainster Neeltje is zijn techniek vooruit gegaan. Zijn eerste PR op de 500m aan het begin van dit seizoen was 51,31 sec. Daarna was het bijna elke 500m raak. Zijn laatste 500m in december ging al in 47,21 sec. en dat was in Thialf. En wat deed Jarno op het ZHK ? Nou, wat hij al het hele seizoen doet: gewoon weer een PR in 46.67 sec. Het sterke punt in deze rit was zijn opening van 12.2 sec., terwijl zijn PR op de 100m 12.41 sec. is…. Deze rit leverde hem dan ook een zilveren medaille op en de spanning op de tribune steeg. De tweede 500m ging weliswaar iets minder snel: 47,15 sec. maar dat was wel goed voor een derde plek. Bij elkaar opgeteld won Jarno de zilveren medaille in het eindklassement. Een prachtig resultaat en een mooie beloning voor zijn inzet. En… hij gaat voorlopig nog even door met zich te verbeteren!


Voor de IJVL was dit de maximale score: twee podiumplekken om trots op te zijn.

 

wie is online?

We hebben 323 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer