Vrijdag 6 januari was er de Nieuwjaarswedstrijd, de eerste districtswedstrijd in de Leidse IJshal van het seizoen 2016-2017. Voor de Nieuwjaarswedstrijd worden bij de jongens en de meisjes maximaal 3 kinderen per categorie uitgenodigd om de IJVL te vertegenwoordigen.

 

Dit keer reed alleen niet iedereen in de gebruikelijke categorie, omdat we veel meisjes welpen hebben en minder meisjes bij de pupillen en junioren, werd er wat geschoven om meer meisjes welpen mee te laten doen.

Met de meisjes Welpen werd de wedstrijd ook begonnen. Julia Vonk mocht als eerste starten in de allereerste rit, zij mocht dus het schaatsjaar 2017 inluiden en dat deed ze niet onverdienstelijk. Haar PR verbeterde ze met maarliefst 4 seconden naar 59,23! Daarna was Yara van de Kop aan de beurt, geen PR voor haar deze keer. Haar tijd was 59,84. Daarna hadden we met Valerie Aarts een
medaillekandidaat aan de start. Valerie was de derde snelste op de startlijst en maakte die verwachting ook waar door in een PR van 42,76 naar het zilver te rijden!

Daarna kwamen de jongens Welpen. Nick Zomer kwam in de buurt van zijn PR, maar haalde het met 1:09,47 helaas net niet. Jelle Kokkedee maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Hij begon dit seizoen met 1:00,16 als PR en nu kwam hij al tot 51,67. Een vooruitgang van meer dan 8 seconden dit seizoen! Ivo Slootbeek had de derde snelste tijd op de startlijst, maar dit keer werd het een 5e plaats in 42,64.

Bij de meisjes mini’s hadden we met Marieke Kok een vertegenwoordiger. Voor Marieke was het haar eerste wedstrijd van dit seizoen en ze verbeterde haar PR van vorig seizoen met 3 seconden naar 1:06,27. Dit was goed voor de 10e plaats.

Bij de jongens mini’s hadden we 3 kinderen. Teun van der Lubben reed 1:27,44 en haalde zijn PR helaas niet. Dorian Hogan verbeterde zijn PR wel en heeft nu 1:05,40 als toptijd. Emil Klein maakte flinke progressie door zijn PR te verbeteren met 6 seconden, hij heeft nu 1:01,82 en nadert de 1:00 grens. De stap naar de buitenbaan heeft hem veel goed gedaan.

Bij de benjamins hadden we twee debutanten. Renske Ansink bij de meisjes en Bram van der Lubben bij de jongens. In tegenstelling tot de andere categorieën reden de benjamins niet twee rondes, maar één ronde. Renske reed 45,62 en Bram 1:22,21.

Na de dweilpauze was het tijd voor deel 2 met als eerste de meisjes pupillen. Myrthe Crevecouer maakte haar wedstrijddebuut en dat deed zij in een mooie tijd van 55,24. Daarnaast waren er de ‘gelegenheidspupillen’ Lisa van Dreumel en Charlotte Tacoma. Lisa behaalde een PR en heeft nu 56,79 staan. Charlotte zat er 4 tienden boven met 45,84.

Bij de jongens was er een verassende bronzen medaille voor Joost Slootbeek. Joost haalde ruim 1,5 seconde van zijn PR af en heeft nu 40,08 als PR staan en hij komt steeds dichter bij de 40 seconden grens. Van te voren had hij de 5e tijd op de startlijst. Ook Teunis Nieland deed mee als ‘gelegenheidspupil’, hij reed 1:13,06.

Als laatste kwamen de junioren C aan de beurt. Weer was er een bronzen medaille voor de IJVL, dit keer voor Ronja van Rijn. Deze medaille was nog veel verrassender dan die van Joost, maar dat kwam ook door het dikke PR van Ronja van 4 seconden. Zij heeft nu 42,42 als toptijd. Ronja stond nog niet eerder op een podium van een districtwedstrijd.

Daarnaast waren er PR’s voor de ‘gelegenheids junioren’ Babette van Dreumel (53,29) en Veerle Schenkelaars (1:01,07). Bij de jongens was er een PR voor Darragh Seegers (43,54), weer 2 seconden eraf voor Darragh!

Junior B Conor Seegers was als laatste IJVL’er aan de beurt, de junioren B moesten 4 rondes rijden.
Ook voor Conor was er een PR, hij ging van 1:25,83 naar 1:22,47.

Alle uitslagen kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 255 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer