Dorian en Renske in de prijzen bij Districtkampioenschap pupillen

Ruim 1,5 jaar na de laatste districtwedstrijd in de Leidse IJshal was het eindelijk weer zover. Er werd weer gestreden om de titel Districtkampioen van het District Sassenheim.

Vandaag mochten de pupillen als eersten hun kampioenschap rijden. IJVL had 5 deelnemers aan de start.

Renske Ansink was onze enige vertegenwoordiger bij de meisjes. Renske rijdt sinds dit seizoen op de Uithof en heeft dit seizoen mooie vooruitgang laten zien. Vandaag zette Renske haar topvorm door met een mooi PR van 43,90 op de 2 ronden. Nadat Renske op de 1 ronde 23,77 had gereden bleek de totaalscore goed te zijn voor de 5e plaats in het totaalklassement. Bij de districtkampioenschappen krijgt de top 5 een medaille mee naar huis en dus was er voor Renske welverdiend eremetaal.

Renske Ansink, 5e plaats districtkampioenschap 2021

Bij de jongens was onze club met 4 deelnemers goed vertegenwoordigd. Boaz Langendoen schaatste op zijn nieuwe schaatsen een PR op de 2 ronden, zijn nieuwe toptijd is nu 1:04,33 en na 33,67 op de 1 ronde was er in de totaalstand een 30e plaats.

Naamgenoot Boaz de Gast eindigde op de 14e plaats na een  43,04 op de 2 ronden en 23,21 op de 1 ronde. Zijn PR’s van de afgelopen clusterwedstrijden haalde hij net niet vandaag.

Een top tien notering was er voor Manu Lopez, hij reed een mooi PR op de 2 ronden van 41,59 en ook op de 1 ronde was er een PR (22,39) waarmee Manu een mooie 9e plaats behaalde.

Als laatste was Dorian Hogan aan de beurt. Dorian kon vooraf zeker tot de podiumkandidaten gerekend worden, hij had het 3e snelste PR op de startlijst, dus dat beloofde wel wat.

Dorian deed ondertussen waar hij dit seizoen al mee bezig was, hij verbeterde zijn PR weer en reed een hele mooie 37’er op de 2 ronden (37,61). Ook op de 1 ronde was hij heel snel (20,78) en de totaalscore bleek goed te zijn voor een zeer knappe 3e plaats in het totaalklassement . Een hele mooie prestatie van Dorian.

Dorian Hogan, 3e plaats districtkampioenschap 2021

De IJVL’ers hebben dus zeer goed gepresteerd bij dit kampioenschap, dat belooft wat voor het volgende Districtkampioenschap, die van de Welpen in januari.