Wedstrijden

Uitslagen

Op deze plek staan de laatste uitslagen van schaatswedstrijden die we als IJVL organiseren.

Door op onderstaande links te drukken zijn de uitslagen te vinden van de betreffende wedstrijd.

Uitslagen 4 november 2023: Clusterkampioenschap, wedstrijd 1

Uitslagen 9 december 2023: Clusterkampioenschap, wedstrijd 2

Uitslagen 3 februari 2024: Clusterkampioenschap, wedstrijd 3

Uitslagen 2 maart 2024: Clusterkampioenschap, wedstrijd 4

Eindklassement clusterkampioenschap 2023-2024

De uitslagen van eerdere seizoenen zijn hier terug te vinden.

Het wedstrijdschema, de startlijsten en de uitslagen van de districtskampioenschappen zijn via de link in te zien.

De IJVL is trots op de Clubrecords!

Algemeen

wedstrijden voor de jeugd

Hieronder vind je een overzicht van de wedstrijden voor de jongste leden van de IJVL. Binnen de KNSB worden alle kinderen jonger dan 12 in de categorie pupillen ingedeeld (klik hier voor de leeftijdsindeling van de KNSB). De peildatum voor de leeftijd bij het schaatsen is 30 juni voorafgaand aan het schaatsseizoen. Bij IJVL en in het district Sassenheim, waar IJVL deel van uitmaakt, worden de pupillen onderverdeeld in de volgende categorieën:

Benjamin pupillen H (5 jaar) en G (6 jaar)
Mini pupillen F (7 jaar) en E (8 jaar)
Welp pupillen D (9 jaar) en C (10 jaar)
Pupil pupillen B (11 jaar) en A (12 jaar)

 

Wedstrijden voor alle kinderen

Doe vooral mee, ook (of zeker) als je nog maar net bent begonnen met schaatsen! Het is heel leuk om te merken hoe je prestaties op het ijs verbeteren. En je leert ook veel van het meedoen aan een wedstrijd. Daarnaast is de sfeer op de ijsbaan heel gezellig en sportief.
Met uitzondering van de Clubkampioenschappen worden alle wedstrijden verreden in de IJshal in Leiden. Het wedstrijdschema kun je in de agenda vinden op de homepage. Daar staan ook de uitslagen van de reeds verreden wedstrijden.

Clustercompetitie
De Clustercompetitie bestaat uit vier afzonderlijke wedstrijden op een zaterdagochtend om 6.45 uur. Iedereen rijdt twee afstanden, welke afstanden dat zijn, is afhankelijk van je leeftijd. Voor het competitieklassement tellen per afstand de 2 beste tijden van de 4 gereden afstanden. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, doe je minimaal 3 keer mee. Er worden 2 klassementen opgemaakt: een klassement voor de IJVL en een klassement voor alle deelnemers aan de clustercompetitie.

Districtskampioenschap
Het Districtskampioenschap bestaat uit één wedstrijd, op een zaterdagochtend om 6.45 uur. Per (leeftijds-)categorie wordt er een aparte wedstrijd georganiseerd. De datum waarop je start is dus afhankelijk van je leeftijd.

Clubkampioenschap
Het IJVL Clubkampioenschap wordt georganiseerd op een avond aan het einde van het seizoen en vindt meestal plaats op een 400mbaan. Deelnemers starten op twee afstanden.

Wedstrijden op uitnodiging van de selectiecommissie

Andries Kwikbokaal
De Andries Kwikbokaal is een onderlinge wedstrijd tussen schaatsverenigingen uit de Leidse regio. De vereniging met de meeste punten over alle categorieën wint de beker. De IJVL is er trots op dat zij de Adries Kwik Bokaal al vele malen in de wacht heeft gesleept.
Per vereniging mag een beperkt aantal schaatsers aan deze wedstrijd deelnemen. Het beleid van de IJVL Selectiecommissie is dat per leeftijdscategorie de snelste twee jongens en meisjes worden uitgenodigd voor deelname.

Nieuwjaarswedstrijd
Deze wedstrijd vindt plaats op de eerste vrijdag(avond) in januari. Ook dit is een onderlinge wedstrijd tussen schaatsverenigingen uit de Leidse regio, en vandaar dat er per vereniging een beperkt aantal deelnemers mag meedoen. Per categorie worden twee jongens en twee meisjes uitgenodigd. Als er veel kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie schaatsen, zijn dat de kinderen die net iets minder hard schaatsen dan degene die voor de Andries Kwik Bokaal worden uitgenodigd. Voor deze extra wedstrijden geldt tevens het criterium dat je (vrijwel) altijd aan de clubwedstrijden deelneemt; het is een extra mogelijkheid voor jou om een wedstrijd te kunnen rijden.

KNSB wedstrijdlicentie

Onder de vlag van de KNSB worden schaats- en skatewedstrijden georganiseerd in alle disciplines. Om daar aan mee te kunnen doen heb je een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. Na het aanmelden bij de IJVL registreren wij je als actief sporter in mijn KNSB. Via mijn KNSB kan je vervolgens een wedstrijd licentie aanschaffen. Voor sommige schaatswedstrijden kan je ook meedoen met een daglicentie. Deze licentie kan je in mijn KNSB ook actief maken voor marathon schaatswedstrijden of inline skatewedstrijden in de zomer.

voor meer info zie: wedstrijdlicentie

Overige wedstrijden van de KNSB

Op de website van schaatsen.nl zijn nog veel meer wedstrijden te vinden. Deze wedstrijden zijn voor de fanatieke schaatsers (en inline skaters). Voor deze wedstrijden heb je een licentie nodig en vaak ook een baankaart van de betreffende baan. In enkele gevallen kan je meedoen met een daglicentie. Een leuke manier om kennis te maken met deze iets fanatiekere wedstrijden zijn de drempelwedstrijden in Den Haag.

Wedstrijden voor volwassenen

Voor volwassenen is het mogelijk om mee te doen met wedstrijden met een licentie door je in te schrijven via schaatsen.nl. Er zijn meerdere wedstrijden mogelijk.

Regels

Algemeen

Zonder goede organisatie en duidelijke regels krijg je geen eerlijke en soepel verlopende wedstrijd. Daarom is het goed om een paar dingen vooraf te weten.

Als je je aanmeldt voor een wedstrijd gaan we ervan uit dat je meedoet aan alle afstanden in die wedstrijd. Tussentijds afhaken kan enkel met een goede reden en in overleg met je coach en de scheidsrechter.

De startlijst (en -volgorde) van elke wedstrijd wordt zo veel mogelijk vooraf bekend gemaakt door de wedstrijdleiding. De starttijden worden zorgvuldig samengesteld voor een soepele organisatie. Net als in de nationale toernooien zijn de starttijden niet onderhandelbaar. In uitzonderingen kan de wedstrijdleiding en scheidsrechter besluiten om de volgorde op de dag zelf aan te passen.

Inline skaten

Het inline skaten wordt steeds populairder. Binnen de regio zijn er twee competities die voor alle jeugd leuk zijn om mee te doen. Bij de Skate 4 doen alleen kinderen mee zonder wedstrijdlicentie. Een ideale wedstrijd om kennis te maken met de wedstrijdsport. De wedstrijden starten om 18:00 en eindigen rond 20:00. Een volgende stap is de Jan van der Hoorn competitie bedoeld voor de jeugd tot 18 jaar om kennis te maken met inline skaten als wedstrijdsport. Deze wedstrijden starten rond 19:00 en eindigen rond 21:00. Voor alle kinderen is er een beloning na de wedstrijd. De volgende stap is de Oomsport jeugdskeelercup. Voor deze wedstrijd is een licentie nodig. De wedstrijden starten meestal op zondag rond 10:00 in de ochtend en eindigen rond 14:00. Bij alle wedstrijden heerst er een leuke sportieve sfeer.